Flowerpots mania!

fredag, februar 18, 2011


Vi er veldig glad i Flowerpots av Verner Panton!
Den runde nesten litt barnlige formen gir et flott stemningslys.Verner Panton var en dansk møbelformgiver og interiørarkitekt som lagde nyskapende og futuristiske produkter i sterke farger og i forskjellige materialer. Særlig jobbet han mye med plast. Pantons produkter blir ofte forbundet med 60-tallet og optisk kunst og pop kunst. 


Verner Panton 1926-1998


På 60- og begynnelsen av 70-tallet eksperimenterte Panton med å formgi hele miljøer med møbler, polstring av vegger og lyssetting. Hotell Astorias restaurant i Trondheim ble innredet av Panton allerede i 1960, men dessverre ble interiøret tatt ned etter bare tre år. 


Hotell Astoria i Trondheim 1960

*

I 1968 var nyhetsbildet preget av studentoppgjør i Paris, Roma og i USA. Studentene representerte en Flowerpowergenerasjon som ønsket peace, love and harmony. Samme år så Stanley Kubrick for seg fremtiden med filmen 2001: A Space Odyssey, og mennesket skulle straks sette sin første fot på månen. 
Dette var året hvor Panton tegnet Flowerpot, og den har siden da representert varig og god design samtidig som den har blitt et symbol på vår tid, og vår moderne historie. Lampen består av to halvsirkulære "kloder", hvor diameteren på den øverste "kloden" er dobbelt så stor som på den nedre. Den nederste halvsirkelen skjuler lyspæren og lampen gir et behagelig og stemningsfylt lys. 
Lampene kommer med nydelig stoffledning i samme farge!
Bordlampene var tiltenkt restaurantbransjen, men kom raskt inn i de private hjem.

Akkurat nå har vi inne et veldig godt utvalg i butikkene våre av Flowerpot pendel lampe og de to forskjellige Flowerpot bordlampene, VP3 og VP4.
VP4 fra 2995,- finnes i hvit, sort, gul, grønn og chrome

VP3 fra 2695,- finnes i sort, hvit, gul, orange, rød, lilla, turkis chrome og rustfritt stål.
Flowerpot 1795,-

Fint med tre på rad over en kjøkkenbenk eller kjøkkenøy!

Flowerpot finnes også som BIG - 54cm i diameter. Rød, gul, hvit og sort 5395,-Peace
***

You Might Also Like

1 kommentarer