mandag 31. januar 2011

Vipp


Vipp ble grunnlagt i 1939 av Holger Nielsen og er en suksesshistorie helt fra den spede begynnelse.
Holger Nielsen var utdannet metalldreier og fikk muligheten til å etablere sin egen virksomhet i en alder av bare 17 år da han under en fotballkamp vinner en bil i en tombola! Siden han enda ikke hadde førerkort solgte han bilen for å investere i en metalldreiebenk, og slik blir metallvarefabrikken grunnlagt.

I 1939 har Holger Nielsen nettopp giftet seg med Marie Axselsen. Marie åpner sin egen frisørsalong og ber sin mann om hjelp til å utstyre salongen med inventar, deriblant også en praktisk og fin avfallsbøtte.
Marie blir henrykt over resultatet og det blir også hennes kunder som snart bestiller Vippbøtten til tannlege- og legekontor, og på kort tid ble Vipp fast inventar på danske legeklinikker.Holger Nielsen og Marie Axselsen
"Godt design går aldri av mote" pleide Holger Nielsen å si, og Vipp bøtten har omtrent ikke endret utforming siden den ble skapt i 1939. Det eneste som har endret seg siden originalen er bøttens lokk.
Opprinelig var det laget av forkrommet stål og hadde en bølgende form. Men i slutten av 40-årene gjorde teknologien det mulig å forme det runde lokket vi kjenner i dag, og det har blitt produsert i rustfrittstål siden.
I 1992 tar yngste datter over firmaet og i dag er Vipp en familiebedrift.Den originale Vipp bøttenVi fører limited editions farger på Vipp og jakter stadig etter utgåtte modeller.I tillegg kan vi alltid bestille bøttene i hvitt, sort og stål.


***onsdag 26. januar 2011

George Nelsons Bubble Lamps
George Nelson designet disse tidløse lampene for Herman Miller i 1947, vi blir aldri lei av dem! Lampene har blitt designklassikere og er blant annet å finne som en del av den permanente design utstillingen på MOMA i New York.

Her er Mr. Nelson selv avbildet med sine lamper i forbindelse med en interiørartikkel på 
50-tallet.

Siden starten av produksjonen har de blitt laget for hånd i Michigan, produsert av Herman Miller, før Modernica tok over på 90-tallet.Første lag med vinyl sprayes på


Flere lag med vinyl


Lamper til tørk
Fine som bordlamper også!***
mandag 24. januar 2011

Fantastiske Componibili!

Vi er over oss av begeistring for Componibili fra Kartell!
De er langt i fra noen verdensnyhet da de har vært i produksjon i mer enn tretti år og har høstet mange lovord på veien. Men de er nye i våre butikkers sortiment og vi er sikre på at de har kommet for å bli :)

***

 

Anna Castelli Ferrieri designet modulene med intensjon om at de skulle dekke funksjonelle behov på soverommet, i entreen, på kjøkkenet og i stuen. Og de passer virkelig like godt inn overalt!


Prisen er også fin - 1010,- for tre skuffer og 730,- for to!


Fåes også i rødt

Componibili kommer som fast rundt element med tre eller to skuffer i hvit, sort, rødt og silver, som løse runde elementer man selv velger dører eller topplokk til i hvit eller silver, eller som firkantede løse elementer i hvitt.

Velkommen til oss for en nærmere titt!