mandag 28. februar 2011

So-ro vuggen

I følge vitenskapelige teorier om hjernens tolkning av sansestimuli, er forlengs vugging den mest behagelige og beroligende bevegelsen for barnet. So-ro vuggen er vuggen som vugger forlengs!


Ane Lilian Tveit kom til finalen i Skaperen på TV2 med sin so-ro vugge, og i 2010 fikk vuggen Merket for god design av Norsk Designråd.


Vuggen egner seg både til bruk om natten på soverommet, og i stuen på dagtid. Barnet kan bruke vuggen, på lik linje med andre vugger, fra det er nyfødt til det begynner å krabbe eller reise seg. Normalt 0-6 mnd. Madrass med trekk i 100% bomull er inkludert.Vuggen kan også snus, slik at barnet kan ligge på magen og trene nakken, samtidig som det har utsikt.
Vuggen vil ikke gå rundt uten at man løfter den ene enden opp. En voksen mann kan stå i vuggen uten at den velter. Vuggen veier 21 kg. Den vugger rolig, stabilt med liten kraft. Den er 110 cm lang, 65 cm høy og 46 cm bred. Kjernen i vuggen er laget i kryssfiner bjerk, mens overflaten fineres i valnøtt eller lamineres hvit. Vuggen kommer også i tvilling versjon :)


I slutten av denne måneden skal vi ha en happening på Futura, med blant annet den driftige damen bak denne vuggen, Ane Lilian Tveit. Følg med, følg med!***
fredag 25. februar 2011

Pssst
I det aktuelle nummeret til Maison kan du lese om Futuras Ingrid, og hennes drøm av en leilighet som hun deler med sin søster på Bislett :) Vel verdt en titt!
***
torsdag 24. februar 2011

For your listening pleasure

Cherry Blossom delte denne med sine lesere i går, nå deler vi den med våre :)
Lukestar har forøvrig laget en av de aller beste coverlåter som finnes, av Prince sin Raspberry Beret.


God torsdag!
***onsdag 23. februar 2011

Sybord i teak

Dette herlige sybordet i teak ble med oss hjem fra forrige skattejakt i Danmark.
Det kan minne veldig om Hans J. Wegners sybord, men det er nok en mindre kjent sjel som har tegnet dette. Masse plass til trådsneller og annet sytilbehør.
En knapp fra sybordets forrige eiere følger med :)
Skuff til garnnøster.
Fin teak!***

Snakkes...Si det med lys!
Snakkes er vegglampen som også fungerer som tavle, designet av Daniel Benito Cortàzar produsert av Northern lighting. Vi syns den er råtøff!
 Glem post-it lapper, spar miljøet og si det med lys, penn medfølger :)


Snakkes 1490,-

***


tirsdag 22. februar 2011

Fineste Pinocchio teppet fra HayVi er svært så begeistret for Pinocchio teppet fra Hay
Små fargerike kuler i 100% ull får munnen til å smile og føttene til å fryde seg:)
Teppene er håndlaget i Nepal og hver enkelt kule er rullet i hånden og siden tredd på en tråd som en perle. Pinocchio fåes i tre ulike fargevarianter - multi, orange og coral/black, vi har de som bestillingsvarer.


Multi colour fåes i diameter 90cm, 140cm, 200cm og 300cm til 2299,- 5799,- 11499,- og 22999,-Orange fåes i diameter 90cm og 140cm til 2299,- og 5799,-


Coral/black fåes i diameter 90cm og 140cm til 2299,- og 5799,-***

mandag 21. februar 2011

Modernisten Marcel Breuer.


Marcel Breuer 1902 - 1981


Marcel Lajos Breuer ble født i Ungarn i 1902.
I 1920-årene studerte og underviste han på Bauhaus i Weimar og Bauhaus i Dessau, og under denne perioden tegnet han stålrørsmøblene han er så kjent for. Ingen hadde designet slike møbler før Breuer


The Wassily chair, 1925. Inspirert av sykkelstyrer.

Marcel Breuer S 285 Desk, 1930

Fra de svært innovative møblene han produserte som student og lærer under Bauhaus utviklet Breuer seg til å bli en prisbelønnet og anerkjent arkitekt. I 1937 fikk han en undervisningsjobb ved fakultetet for arkitektur ved Harvard, og slik flyttet Breuer til USA. Med årene fikk han utviklet mange store, statlige og institusjonelle byggverk rundt omkring i verden.  


St. Francis de Sales Church, Michigan, 1967 


UNESCOs headquarters, Paris, 1958


Whitney Museum of American Art, New York, 1966


*Matrix i Italia produserer fremdeles flere av Breuers møbler, og vi har de som bestillingsvarer.


Bordsett i chrome med laminert hvit eller sort flate, 4900,-

Trillebord (1928), 24900,- Vi har også en utstillingsmodell i butikken til salgs!


Cesca stol (1928) 2900,-

Bokhylle (1930) i chrome og sort, 19500,-


Bokhylle 


Bordsett


Trillebord


Trillebord


Trillebord


Cesca stol


Cesca stol***fredag 18. februar 2011

Flowerpots mania!


Vi er veldig glad i Flowerpots av Verner Panton!
Den runde nesten litt barnlige formen gir et flott stemningslys.Verner Panton var en dansk møbelformgiver og interiørarkitekt som lagde nyskapende og futuristiske produkter i sterke farger og i forskjellige materialer. Særlig jobbet han mye med plast. Pantons produkter blir ofte forbundet med 60-tallet og optisk kunst og pop kunst. 


Verner Panton 1926-1998


På 60- og begynnelsen av 70-tallet eksperimenterte Panton med å formgi hele miljøer med møbler, polstring av vegger og lyssetting. Hotell Astorias restaurant i Trondheim ble innredet av Panton allerede i 1960, men dessverre ble interiøret tatt ned etter bare tre år. 


Hotell Astoria i Trondheim 1960

*

I 1968 var nyhetsbildet preget av studentoppgjør i Paris, Roma og i USA. Studentene representerte en Flowerpowergenerasjon som ønsket peace, love and harmony. Samme år så Stanley Kubrick for seg fremtiden med filmen 2001: A Space Odyssey, og mennesket skulle straks sette sin første fot på månen. 
Dette var året hvor Panton tegnet Flowerpot, og den har siden da representert varig og god design samtidig som den har blitt et symbol på vår tid, og vår moderne historie. Lampen består av to halvsirkulære "kloder", hvor diameteren på den øverste "kloden" er dobbelt så stor som på den nedre. Den nederste halvsirkelen skjuler lyspæren og lampen gir et behagelig og stemningsfylt lys. 
Lampene kommer med nydelig stoffledning i samme farge!
Bordlampene var tiltenkt restaurantbransjen, men kom raskt inn i de private hjem.

Akkurat nå har vi inne et veldig godt utvalg i butikkene våre av Flowerpot pendel lampe og de to forskjellige Flowerpot bordlampene, VP3 og VP4.
VP4 fra 2995,- finnes i hvit, sort, gul, grønn og chrome

VP3 fra 2695,- finnes i sort, hvit, gul, orange, rød, lilla, turkis chrome og rustfritt stål.
Flowerpot 1795,-

Fint med tre på rad over en kjøkkenbenk eller kjøkkenøy!

Flowerpot finnes også som BIG - 54cm i diameter. Rød, gul, hvit og sort 5395,-Peace
***