Vipp

tirsdag, februar 01, 2011


Vipp ble grunnlagt i 1939 av Holger Nielsen og er en suksesshistorie helt fra den spede begynnelse.
Holger Nielsen var utdannet metalldreier og fikk muligheten til å etablere sin egen virksomhet i en alder av bare 17 år da han under en fotballkamp vinner en bil i en tombola! Siden han enda ikke hadde førerkort solgte han bilen for å investere i en metalldreiebenk, og slik blir metallvarefabrikken grunnlagt.

I 1939 har Holger Nielsen nettopp giftet seg med Marie Axselsen. Marie åpner sin egen frisørsalong og ber sin mann om hjelp til å utstyre salongen med inventar, deriblant også en praktisk og fin avfallsbøtte.
Marie blir henrykt over resultatet og det blir også hennes kunder som snart bestiller Vippbøtten til tannlege- og legekontor, og på kort tid ble Vipp fast inventar på danske legeklinikker.Holger Nielsen og Marie Axselsen
"Godt design går aldri av mote" pleide Holger Nielsen å si, og Vipp bøtten har omtrent ikke endret utforming siden den ble skapt i 1939. Det eneste som har endret seg siden originalen er bøttens lokk.
Opprinelig var det laget av forkrommet stål og hadde en bølgende form. Men i slutten av 40-årene gjorde teknologien det mulig å forme det runde lokket vi kjenner i dag, og det har blitt produsert i rustfrittstål siden.
I 1992 tar yngste datter over firmaet og i dag er Vipp en familiebedrift.Den originale Vipp bøttenVi fører limited editions farger på Vipp og jakter stadig etter utgåtte modeller.I tillegg kan vi alltid bestille bøttene i hvitt, sort og stål.


***You Might Also Like

0 kommentarer