Torbjørn Afdal og Bruksbo møbler

tirsdag, mars 01, 2011


Torbjørn Afdal ble født på Voss i 1917, og gikk ut fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo i 1946, og ble straks tilknyttet Bruksbo, et designkontor med hovedvekt på skandinaviske i høy kvalitet og moderne utforming. Han ble raskt den sentrale designeren til Bruksbo. Sammen med Norwald Rydjord og Rolf Hesland ledet Afdal Bruksbo i en årrekke, og sammen med Hesland tegnet han størstedelen av møblene som Bruksbo produserte.

Afdal står frem som en av Norges største møbeldesignere fra 50- og 60-tallet. Han var sterkt inspirert av dansk møbelkunst, men hadde en individuell og bearbeidet stil. Han hadde et behersket og tradisjonelt formspråk med gode konstruksjoner og rene linjer. Mesteparten av møblene hans var basert på naturlige materialer som teak, palisander, skinn og stål.


Form 1958

Afdal var representert på flere norske og internasjonale møbelutstillinger, bla. på triennalen i Milano i 1960. Ved den 11. Deutsche Handverksmesse i München i 1958, var han den eneste som stilte ut for Norge, og han vant en gullmedalje for stolen FORM.


*
Vi har inne noen unike Afdal funn i butikken på Grünerløkka!


Barskap 9900,-

Fantastisk barskap i palisander med foldedører og vendbart lokk som blir miksebord når det er oppslått. 

Baren har integrert lys og speil. 
Treverk og lister er i meget god stand!

Selvfølgelig med lås :)

Nydelig salongbord i Palisander, 72cmx72cm H:47,5cm


Salongbord 1600,-Stereobenk i palisander 4600,-***

You Might Also Like

0 kommentarer