Ikoniske design i ny drakt

fredag, mai 27, 2016


Nyheter våren 2016

En hyllest til noen av våre mest ikoniske designere!

Vi har fått inn mange fantastiske nyheter denne våren som vi er utrolige glade
for å kunne  dele med dere.

Relansering av STRIPE-kolleksjon;
GRETE PRYTZ KITTELSEN


«Stripes Collection» er den første i rekken produkter som relanseres under det tradisjonsrike navnet «Cathrineholm of Norway»

Cathrineholm - sammen med Grete Prytz Kittelsen - står i sammen som kanskje en av tidenes største norske design-suksesser. Cathrineholm blir i 2016 igjen relansert under samme navn og i autentisk utførelse og design. Vi er veldig stolte av å være en av de utvalge forhandlerne i Norge. Denne serien har allerede rukket å bli en supersuksess hos oss og vi gleder oss til å se hva som kan komme i fremtiden av relanseringer fra denne "duoen".

Grete Prytz Kittelsen var utdannet gullsmed og emaljekunstner og er i dag å betrakte som
Skandinavias ukronede designdronning.
I 1954 kontaktet Cathrineholm Grete Prytz Kittelsen vedrørende et ønsket samarbeid, som i 1957 fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Flere av produktene fra Cathrineholm vant gullprisen ved den internasjonale kunst og arkitekturutstilling, «Triennalen», i Milano. Cathrineholm var en stor bidragsyter til å definere det skandinaviske uttrykket på 60-tallet, men designet oppleves fremdeles i dag som like relevant, frisk og toneangivende.

Ønsker du å vite mer om historien bak og relanseringen kan du lese mer her!

Pris: 14 cm - NOK 249,-  /  18 cm NOK 349,-  /  20 cm NOK 449,-  /  24 cm NOK 549,-   /  30 cm NOK 699,-BIRDY JUBILEUMSMODELL - Birger Dahl

Birdy Bordlampe - jubileumsversjon NOK 1990,-

I anledning 100-årsjubileet til Birger Dahl (1916-1998) har Northern Lighting dette året lansert Birdy bordlampen i en nytolkning av den orgiale prisvinneren fra 1952. Denne modellen produseres i et begrenset opplag til jubileet dette året, i Pantones Marsala-farge (dusrød teracoota-farge, om du vil) og vi gleder oss veldig til den kommer i juli.

Birdy-lampen ble designet som et svar på den moderne arkitekturen og med sine klassiske proposjoner og elegante utseende vant gullprisen ved den internasjonale kunst og arkitekturutstilling, «Triennalen», i Milano, i 1954.

Birger Dahl var en av de mest innflytelsesrike interiørdesignerne og en pioneer innen belysningsdesign her i Norge på midten av 1900-tallet. Han jobbet blandt annet som sjefsdesigner for Sønnico, hvor han blandt annet designet Dokka-pendelen. Også denne har Northern Lighting blåst liv igjen i og lanserte en serie nye farger i anledning 60-års jubileet. Du kan se de alle her!
-
Vi vil iløpet av høsten arrangere en kundekveld hvor dere alle vil bli invitert for å hedre en av våre største designere - invitasjonen sendes næremere arrangementet!Relansering av BELLEVUE - Arne Jacobsen


En superikonisk klassiker er endelig tilbake! Arne Jacobsen designet Bellevue-lampen allerede i 1929, inspirert av modernismens minimalisme og Bahaus' funksjonalistiske ideologier. Jacobsens forkjærlighet for myke linjer og enkle organiske former gjenkjennes godt i denne vakre lampen. &tradition har relansert denne ikoniske klassikeren i bord-, vegg- og gulvversjon, i tråd med den orginale kolleskjonen. Fargene er derimot valgt med utgangspunkt i nåtidens trender, med matte duse farger og overflater.

Farger: Hel messing, Sort/messing, Beigegrå/messing, Hvit/messing.
Priser: Bordlampe - Fra NOK 2995,- / Vegglampe - NOK 4495,- / Gulvlampe - NOK 6395,- 

LOTUS VASE - Arne Clausen / Lucie Kaas

Farger: Mintgrønn, grå og mørk blå.
NOK 449,- / 649,- / 899,-

Lucie Kaas har utvidet Lotus-kolleksjonen med disse formfine vasene. Kommer i tre størrelser og farger. Den perfekte gaven! Arne Clausens Lotusmønster lever videre på de vakre keramikk og porselensdesignene til Lucie Kaas. Clausen var også i sin tid nært knyttet til Cathrineholm på midten av 1900-tallet og designet Lotusmønsteret spesielt til Prytz Kittelsens kolleksjon - noe som mange av oss kjenner igjen. I dag eies rettighetene til dette av Clausens familie og reproduseres hos danske Lucie Kaas.

You Might Also Like

0 kommentarer