Jubileums-posten!

fredag, oktober 14, 2016

I år ville Verner Panton fylt 90 år. Det er også 100 år siden Birger Dahl ble født. Dette feires naturligvis med spennende nyheter fra både Verpan og Northern Lighting.

Verner Panton 90 år


Blant de danske design-gigantene, etablerte Verner Panton (1926-1998) et unikt rykte for originalitet og utrettelig eksperimentering. I tillegg til å skape lamper, møbler og tekstiler, var han også en populær interiørdesigner.

Selvom Panton var blant de ledende designerne innen Danish Modern, forble han alt annet enn mainstream. Med stor entusiasme omfavnet han nye materialer og brukte en dristig fargepalett til å skape sterke grafiske uttrykk, uten at dette noensinne gikk ut over kvaliteten i håndverket.

I år ville Verner Panton fylt 90 år. I den anledning introduserer Verpan klassikerrne VP Globe og Fun
med detaljer i messing. Se VP Globe i nettbutikken her...
Verner Panton uttalte dette om sitt eget arbeid:
«Hovedhensikten med med mitt arbeid er å provosere folk til å bruke fantasien. Mange lever livet i kjedelig, grå-beige konformitet og er livredde for å bruke farger. Ved å eksperimentere med lys, farger, tekstiler og møbler, og benytte det siste innen teknologi, prøver jeg å vise nye måter, og å oppfordre folk til bruke fantasien til å gjøre omgivelsene sine mer spennende»

Verner Panton´s design er moderne klassikere – like slående oppfinnsomme idag, som for 50 år siden.

VP GLOBE BRASS

VP Globe er en av Panton´s mest ikoniske pendel-lamper. Til ære for designeren, har Verpan nå lansert en ny versjon med messing-finish.
Det er samspillet mellom materialer, farger og former som karakteriserer Verner Panton´s VP Globe. Mye av lampens estetikk ligger i detaljene. Se den i nettbutikken her...

FUN BRASS
I samarbeid med designerens enke, Marianne Panton, presenterer nå Verpan FUN med ramme i messing.

Mange ser på pendel-lampen FUN som en av Verner Panton´s største mesterverk innen feltet lysdesign


Se Fun 10DM Messing i nettbutikken her...


Marianne og Verner Panton under Visiona 2 (1970)

Birger Dahl 100 år

I 2016 er det også 100 år siden Birger Dahl kom til verden, og Northern Lighting feirer med relansering av denne tidløse glasspendelen. Dahl designet lampen i 1956. 2 år senere prydet den det da nyoppussede norske Stortinget.

Birger Dahl

Birger Dahl (1916 - 1998) var en prisbelønt designer og en pioner innen moderne, skandinavisk belysning. Da han vant gull under Triennalen i Milano for sin lampe Dokka, var det første gang norsk belysning fikk en slik oppmerksomhet.

Dahl-lampen prydet Stortinget på slutten av 50-tallet


Han er kjent for sin strømlinjeformede stil og geometriske former, som ofte ble gjort mykere med lette farger. Dahl var også en av etterkrigstidens ledende interiørarkitekter i Norge, og la vekt på rene design med fokus på selve formen fremfor å gjemme den bak dekorative detaljer.


DAHL

Se Dahl i nettbutikken her...

Skjermen i munnblåst opal-glass har en nydelig, matt finish. Detaljene i metall kommer i mørk grå, lys grønn og matt messing.
You Might Also Like

0 kommentarer